Zahojíme na cestách: Konference Hojení ran v kostce a Gerontologický kongres

Zář 1, 2024 | Bulletine Zahojíme

Tento článek je součástí Bulletinu Zahojime. Přečtěte si celé číslo!

Konference Hojení ran v kostce, 7. 6. 2024 v Olomouci

Dne 7. 6. jsme se zúčastnili Konference Hojení ran v kostce, která se konala v Olomouci a byla určena neonatologickým a dětským sestrám. PhDr. Adéla Holubová, Ph.D. zde prezentovala vyzvanou přednášku na téma „Pacientská organizace Zahojíme, z.s. v systému péče o nehojící se rány“. Konference byla určena posluchačům, kteří pečují o nemocné děti všech věkových kategorií. Pevně věříme, že i neonatologové a dětské sestry nalezenou potřebnou pomoc či podporu v projektu Zahojíme, z.s.

Gerontologický kongres, 9. - 10. 4. 2024 v Hradci Králové

Ve dnech 9.–10. dubna se v Hradci Králové konal 29. Gerontologický kongres. Podtitulem letošního ročníku bylo “Čím může přispět geriatrie současné medicíně – postavení geriatrického pacienta v systému současného zdravotnictví”. V sesterské sekci Domácí péče zde měla prezentaci naše členka Miroslava Strnadová. Přednáška se jmenovala “Projekt hojení ran v sociálních zařízeních”. Samozřejmě nechyběl ani stánek seznamující lékaře, sestry a ostatní odborníky s naší pacientskou organizací.

Vážení členové pacienstké organizace Zahojíme, z.s.,

připravili jsme pro Vás pravidelný informační bulletin, který má za cíl informovat Vás o aktuálním dění a zajímavých novinkách v oblasti hojení ran. Ať již jste pacient, nebo pacientka se zkušeností s nehojící se ranou, blízký a pomáhající člověk, nebo specialista na hojení ran či příbuzných lékařských oborů, které se touto problematikou potýkají, nabízíme Vám náš bulletin Zahojíme. Občasník Zahojíme je zasílán ve formátu pdf do e-mailových schránek členů Zahojíme, z.s. a protože ne vše se vejde do pdf, navazuje na něj také rozšířené online vydání na našem webu.

Každou nehojící se ránu lze řešit. Mluvme o nich společně!